преди 2 седмици

InfluAnswer: Валентина Каролева

Influanswer
InfluAnswer: Валентина Каролева

Срещаме ви с Валентина Каролева - актриса, майка, и създател на съдържание в социалните мрежи.

Позната е на българската публика от поредица успешни проекти. Сред тях е филмът "Доза щастие" (2019 г.) на Яна Титова, в който тя влиза в главната роля - тази на нейната майка Весела Тотева. Скоро изигра ролята на Рая Макавеева в криминалния трилър сериал "Алфа", и взе участие в комедийния серил "Съни бийч".

За семейството, любимите роли, сбъднатите мечти и социалните мрежи.

Ето какво ни сподели тя!

  • Опиши се с 3 думи.

Организарана, искрена и отдадена на тези, които обичам и нещата, които обичам да правя.

  • Как изглежда един твой ден?

Всеки ден е различен според ангажиментите, които имам, но всички започват еднакво. Ранно ставане с двете деца, закуска за тях, топла вода с лимон за мен, опитвам във всяка сутрин да вкарам раздвижване на тялото, дори и 5 минс. След това подготовка на двамата малки човека за техния ден. Често сутрин се опитвам да свърша и някое домашно задължение и след това тръгваме по задачи. Голямото ми дете отива на градина, а с малкия действаме заедно повечето дни. Опитвам се да го включвам в моето ежедневие, но намирам време и възможност и за негови забавления, като площадка или среща с други дечица. Баланс между моите задачки и неговите нужди :) Вечерите пак с децата, игри, вечеря и ранно слагане в леглата, за да мога да имам малко време за мен, в което най-често пооправям къщата докато гледам някой сериал. Засега, докато децата са по малки, дните се завъртат около тях, но когато имам проект или снимки дните минават по много различен начин.

  • Защо реши да бъдеш актриса? Кои бяха твоите първи стъпки в тази кариера?

Ами като че ли професията ме избра. От малка обичам да си създавам други светове, да живея като някой друг, да си представям, че съм някой, както повечето деца. Пораствайки усещах, че искам това да стане нещо повече от игра. Първите си стъпки направих във филм на баща ми, когато бях на 10 години и от тогава все ми се искаше да се върна в този свят. Но официално взех решение да бъда актриса доста по-късно, чак на 22, когато дойдох в Лондон, за да уча мюзикъл и актьорско майсторство.

  • Разкажи за ролята, която е сбъдната мечта за теб?

Колкото и абсурдно да звучи, първата ми голяма роля беше и ролята ми мечта. Тази на Весела (майка ми) в “Доза Щастие”. Може би от около 13 годишна съм разказвала историята си с идеята, че един ден трябва да стане филм, и аз трябва да изиграя мама, но никога не съм си представяла, че наистина може да се случи. Както се казва, внимавай какво си пожелаваш :)

  • А за коя роля мечтаеш в момента?

Аз съм супер фен на sci fi филмите и тези с апокалиптични нотки, със сигурност много ми се иска да играя в нещо такова нещо такова или пък някоя супергероиня на Marvel :)

  • Как успяваш да балансираш кариерата и семейството си?

Ами с много помощ :) Това, което казват “it takes a village”, всъщност, според мен, е точно в онези моменти, в които имаш нужда да си повече от само майка, но и да си себе си, да практикуваш професията си, ей тогава наистина ти трябва едно село хора, за да успяваш с всичко, което искаш. И разбира се с много търпение и разбиране от партньора ти.

  • Как реши да започнеш да развиваш социалните си мрежи?

Ами реших, че вместо да си оставам в света, в който аз бях тийнейджър и всичко тепърва се развиваше, ще се развия и аз с него. При излизането на първия ми филм “Доза щастие” започнах да набирам повече последователи и ми хареса да си комуникирам с тях, да виждам какво им харесва и да търся начин да съм им полезна и да им споделям за различни интересни неща. Интересно ми е да съм част от този свят и хем да давам каквото мога, но и аз самата да се уча от него и да пораствам с него.

  • Коя е социалната мрежа, в която прекарваш най-много време?

Instagram.

  • Какви създатели на съдържание следваш - имаш ли любима категория или любим инфлуенсър?

Следвам доста от тези, които споделят новини от света на театъра и киното. Следвам разбира се много актьори и режисьори, както и колеги от България, и не на последно място - доста майки инфлуенсърки. Обичам да намирам създатели на съдържание, които опитват да разчупват стереотипа. Има един фотограф, който винаги ме кара да се замисля за сериозни теми, да искам да науча повече за войните и конфликтите по света (Ugur Gallenkus) Харесвам много Dr. Caroline Leaf, която освен, че споделя интересно съдържание за менталното ни здраве, всеки петък качва смешни мемета, които чакам с нетърпение. Друга любима ми е mamastillgotit (Louise Boyce) - тя прави супер смешно и реалистично представяне на живота на майката. И много други имам :)

  • Кажи нещо на твоето бъдещо “Аз”, което случайно чете това интервю отново след години.

Казвам ѝ, че невъзможни неща няма, че никога не трябва да спира да търси себе си и да пораства и да се развива със света, в който живее.