преди 2 седмици

Инфлуенсърите, които не показват лицата си

Статии
Инфлуенсърите, които не показват лицата си

В непрекъснато развиващите се социални мрежи, хората често жънат успехи, благодарение на това, че смело застават пред аудиторията с лицата си. Малцина обаче са тези, които са успели да съберат завидна последователска база, без изобщо да разкриват самоличността си. А кои са те? Нека заедно разгледаме някои от най-успешните инфлуенсъри, които никога не показват лицата си.

Corpse Husband се превърна в сензация в света на онлайн създателите на съдържание, завладявайки публиката с дълбокия си глас и завладяващия начин, по който разказва интересни случки. Започва YouTube кариерата си четейки страшни истории от реалния живот, които се радват на сравнително добра популярност. Скоро се появява и в Twitch, където бързо разширява аудиторията си. По време на пандемията става един от най-популярните стриймъри, които играят “Among Us” на живо с приятелите си. Междувременно развива и музикалната си кариера, като най-вайръл парчето му “E-GIRLS ARE RUINING MY LIFE” към днешна дата има 57 милиона гледания в YouTube.

Въпреки огромната си популярност, Corpse Husband никога не е разкривал лицето си. Вместо това, той използва анимационен аватар, базиран на Франк от психологическия трилър “Дони Дарко”. В Instagram, където има 2,7 милиона последователи, публикува само ръцете си, често украсени с пръстени или гривни.  Неговата мистериозна личност само подхранва любопитството, допринасяйки за стремителния му възход към славата и затвърждавайки статута му на един от най-успешните инфлуенсъри в дигиталната сфера.

HowToBasic е енигматична фигура в света на YouTube, известна със своите хаотични и нетрадиционни уроци по различни теми, вариращи от готвене до домашни ремонти. Въпреки че никога не показва лицето си, каналът натрупа милиони абонати, привлечени от абсурда и хумора на съдържанието, което се публикува в него. Тази луда пародия на обучителен YouTube канал продължава да е популярна дори 12 години след създаването си. Днес той има цели 17,5 милиона абонати, а всяко ново видео получава поне 1,5 милиона гледания.


Един от най-известните дни от историята на HowToBasic e 24 март 2018 г., когато, за изненада на абонатите, е публикувано видеото Face Reveal” (разкриване на лицето). То започва с гръм и трясък, когато Vsauce, създателят на друг популярен канал, заявява, че той стои зад HowToBasic. Само няколко минути по-късно в кадър се появява друг популярен YouTuber, който заявява, че ТОЙ всъщност е HowToBasic. Това, което следва е безкрайна върволица от известни лица, всеки от които твърди същото нещо. Невъзможно е да се разбере дали някой казва истината, въпреки че феновете вярват, че е възможно и истинският HowToBasic да се е промъкнал някъде сред хаоса на видеото.

Daily Dose of Internet е канал в YouTube, който предлага на зрителите подбрана компилация от завладяващи, забавни и странни клипове от целия интернет. Милиони абонати редовно си пускат видео съдържанието му, за да получат своята дневна доза от интернет забавление. Това, което отличава Daily Dose of Internet, е неговият минималистичен подход; няма крещящи интрота или трикове, само прост монтаж на клипове, придружен от приятна музика и кратки въвеждащи думи от създателя на канала. Този непретенциозен стил позволява на съдържанието да говори само за себе си, без да разсейва или да изисква прекомерно внимание.

Благодарение на спокойния си глас и умението си да събира най-добрите видеа в интернет пространството, Daily Dose of Internet се превърна в обичана част от YouTube общността. Макар и да не показва лицето си в своите видеа, това не спира зрителите да следват канала му, който към момента има цели 18 млн. абонати. 

Всъщност, човекът зад Daily Dose Of Internet далеч не е толкова мистериозен. Неговото име е Джейсън, а по време на един негов Instagram Live, той случайно пуска камерата, разкривайки лицето си. Въпреки този инцидент, както и факта, че понякога се появява във видеата на свои приятели, той не позволява на това да повлияе на начина, по който управлява канала си. И до днес той все още не е разкрил лицето си в него.

  • YouTube аниматори 

Има цяла сфера от създатели на съдържание в YouTube, които почти никога не показват лицата си. И това е поради една проста причина - няма нужда да го правят. YouTube аниматорите вдъхват живот на своите истории, чрез дигитални рисунки, които собственоръчно рисуват, озвучават и анимират. Този вид съдържание завладява публиката с уникалния си стил и безгранична креативност, а някои от аниматорите се радват на огромен успех в YouTube. Ето и двама от тях:

  • James Rallison, известен с онлайн псевдонима си „TheOdd1sOut“, е известен със своите хумористични анимирани истории. С отличителен художествен стил и остроумен разказ, той споделя анекдоти от живота си, обхващащи теми, вариращи от неудобни социални срещи до изпитанията и премеждията на израстването. Днес каналът му може да се похвали с цели 19,7 млн. абонати, а лицето му, макар и познато за най-верните му последователи, рядко присъства в съдържанието, което създава.

  • Видеата на Jaiden Animations предлагат комбинация от лични истории, комедийни скечове и проницателни наблюдения. Със своя характерен художествен стил и симпатични герои тя вдъхва живот на преживяванията и размишленията си, създавайки видеа, които резонират с хора от всички възрасти.
    Въпреки желанието си да остане анонимна, нейното лице бива разкрито онлайн срещу волята ѝ. От тогава тя постепенно започва да присъства с лицето си във видеата на своите приятели, но не и в своя собствен канал. Въпреки това, нейната популярност продължава да расте и към днешна дата Jaiden Animations има цели12,6 млн. абонати.

 

В епоха, в която автентичността се цени преди всичко, инфлуенсърите, които не показват лицата си, са намерили начин да се свържат с публиката на по-дълбоко ниво. Едно нещо е сигурно – те са доказали, че когато става въпрос за създаване на съдържание, да имаш нещо различно, креативно и искрено, което да разкажеш на своята аудитория, е най-ключовият елемент на успеха.