InfluAnswer: Andrea Banda Banda

InfluAnswer: Andrea Banda Banda

Andrea Banda Banda и едно #мегасладко и непринудено интервю за киното, влогърството и инфлуенсърите (които да не търсите в Instagram).

Published: 2 years ago

Представяме ви Andrea Banda Banda - актриса и влогър със собствен нюх за хубавото кино. 

Вижте я в едно #мегасладко и непринудено интервю - с любов за киното, влогърството и инфлуенсърите (които да не търсите в Instagram).

 

Как изглежда един твой ден като влогър?

Скоро става една година, откакто напуснах работа в продуцентска компания и сега работя предимно, но не единствено, за себе си и нещата изглеждат така:

Първото нещо, което правя сутрин е да проверя за някакви новини, свързани със света на киното, или кой актьор/режисьор има рожден ден, или някаква интересна новина. Всяка сутрин пускам постове с любопитни факти от тази сфера. При мен тези постове отнемат повече време, защото рисувам дигитално и ръчно оформям надписите. В същото време трябва да е написано и с чувство за хумор, за да е интересно и за тези, на които не им пука чак толкова за филмови факти :) Понякога това ми отнема време до обяд.

Обикновено после следват срещи, срещи, постоянно някакви срещи - работни и полу-работни. Понякога с брандове, които искат да работим заедно, понякога просто с хора, които искат да осъществим някакъв (най-често ме търсят за видео) проект заедно. И дори срещи с някой, който има нужда от моите услуги на режисьор, оператор и монтажист. В един момент беше много зле, защото страшно си разкъсвах времето - от толкова срещи не ми оставаше време да създавам съдържание за канала си. После обаче се намерихме с вас, и сега аз се занимавам по-малко с това и имам повече време за креативната част. Имам опит в тази сфера от доста време и оценявам колко е страхотно някой да се грижи за интересите ти в пълна прозрачност и да си имате доверие. В главата ми е хаос от идеи и добри намерения, имам си мениджър да ми помага да се оформи нещо градивно и да ме посъветва - с кое да се захвана сега или изобщо да не се.

"В главата ми е хаос от идеи и добри намерения, имам си мениджър да ми помага да се оформи нещо градивно."

 

Друга важна част от деня ми - всеки ден трябва да отделя време да гледам сериал или филм. Дори на някой да не му звучи сериозно, това е ужасно важно за видеата, които правя и кино-обществото, което сме изградили с феновете на канала ми. Прекарвам много време в четене на статии и анализи, дори онлайн книги, свързани с филми и сериали. Така подготвям сценариите за видеата си, които са 50% факти, 50% комедия. Понякога дните ми минават на снимачна площадка на някакъв проект или в снимане на моя си влог, а други дни минават в монтаж. Имам епизоди, които съм монтирала по 4-5 дни - много е, но си правя нещата по мой си специфичен начин и не качвам видео просто, за да трупам съдържание. За сега така - чувствам се добре с нещата, които правя в ежедневието си :)

"Всеки ден трябва да отделя време да гледам сериал или филм."

 

Кой е твоят най-голям инфлуенсър?

Май най-големият ми инфлуенсър е най-добрата ми приятелка Ани. Последно е поствала нещо в Instagram преди повече от година - значи не е такъв тип инфлуенсър, не я търсете! Просто има много градивен и рационален поглед над нещата като цяло и винаги ми дава много адекватни и смислени съвети, въпреки че се развиваме в различни сфери. Мега оправна и готина :) Та тя и другата ми най-близка приятелка Калина, са моите #мега инфлуенсъри. Вслушвам се в тях много, инфлуенсват ме градивно и ги обичам безкрайно.

 

Кои са влогърите, които ти следваш?

Първият ми канал беше във Vbox7 и нямах добра YouTube култура, не се ровех, не ми беше и интересно. Когато се пренесох в YouTube, открих много хора, които създават съдържание и са много популярни. Има много готини хора! Но също така мисля, че не са толкова много тези, които са автентични и непринудени. За свежи и непринудени например, намирам Павел Колев и Ицака. От скоро започнах да следя тяхното съдържание и мисля, че са адски талантливи и естествени.

 

Кой е последният влог, който гледа в YouTube?

Ако трябва да отговарям буквално - последното, което затворих преди малко е последният клип на Ицака. Играеше на някаква игра, ще ме извинява, но не я догледах и си пуснах последния епизод на сериала “Западен Свят”. Но вчера гледах едно видео на влогърката “Superwoman vlogs” - оплакваше се от YouTube и непрозрачните решения на алгоритъма, които позволяват някое видео да достигне до повече хора, друго - до по-малко. Иначе гледам видеа, от които научавам нови неща. Малко съм нърд и не обичам дейли влогове.

"Гледам видеа, от които научавам нови неща. Малко съм нърд и не обичам дейли влогове."

 

3 съвета за настоящи ютубъри?

Според мен, най-добре е, когато видеата се правят от хора, които изпитват силна страст към някаква тема и биха помагали за развитието ѝ и обогатяването на културата на другите хора на тази тема. Или ако имат добро чувство за хумор и искрено искат да забавляват хората. Мен това винаги ме е карало да се чувствам добре - да разсмивам и да се смея. В крайна сметка, ако сърцето ти го иска - прави видеа, просто си намери свой стил. И най-важното - имай предвид, че много хора те гледат, някои от тях ще искат да правят като теб. Трябва да се внимава.

"Най-добре е, когато видеата се правят от хора, които изпитват силна страст към някаква тема и биха помагали за развитието ѝ и обогатяването на културата на другите хора на тази тема."

 

Социалната мрежа, в която прекарваш най-много време?

След като Фейсбук си промени алгоритъма и вече почти не ми излиза съдържание от медиите, които ме интересуват, за да се информирам, започнах да използвам повече Instagram. Там може да има повече снимки на обяди и вечери, но се снабдявам и с много информация, особено за поп-култура, кино и сериали. Веднага, когато видя любопитна новина, я обработвам дигитално и ре-поствам в Instagram профила ми за кино новини.

 

Какво би посъветвала брандовете, които искат да правят кампании с инфлуенсъри?

Да се вслушват повече в инфлуенсърите. Има брандове, които искат кампании, но с приятели от сферата сме стигали до заключение, че има много от тях, които не се замислят, че натрапчивата реклама може да има обратен ефект. Или когато даден блогър/влогър дава предложение, то е съобразено с вкусовете и нуждите на неговите последователи. Ние знаем на какво реагират най-добре и какво интересува и забавлява хората, които ни следват. Дори това какви цветове отиват на фийда на профила ми има значение. Та според мен това - да ни вярват повече.

 

За още кино истории в Instagram рамка, следете @andrea_bandabanda