InfluAnswer: Magi San

InfluAnswer: Magi San

Тя е Магдалена Александрова, но е по-позната като Magi San - слънчевото момиче, в чийто YouTube канал винаги може да открием полезното, позитивното и мотивиращото...

Published: 2 years ago
Интервю с Magi San - инфлуенсър
Photo Credit: Маги Паскалева

Тя е Магдалена Александрова, но е по-позната като Magi San - слънчевото момиче, в чийто YouTube канал винаги може да открием полезното, позитивното и мотивиращото. 

Разберете повече за Маги и за историите, които ни разказва с камера в ръка:

Защо реши да правиш YouTube видеа? 

Минала съм през няколко “влог-фази”, във всяка от които имах различна мотивация за това да творя кипове. 

Всичко започна преди около 10 години с желанието ми да бъда с камера в ръка. Правех любителски късометражни филмчета с идеята да събирам опит от грешките си и някой ден да се развия професионално в сферата на киното. Когато обаче дойде времето за кандидатстване в университет, взех решение да запиша по-широкоспектърна специалност и така започнах да следвам “Медии и комуникции” в Мюнхен. 

До този момент бях трупала клипове в YouTube канала Maleksa Motion без абсолютно никакви претенции за добро съдържание или качество, камо ли пък за популярност. На втората година от следването ми обаче реших да започна нещо ново и с още 3 мои състудентки основахме YouTube канала Dizzy Collegebook. 

“Идеята – да запаметим спомените от университетския живот във видеоформат. Така се роди официално първият ми влог канал."

Проследявахме дните си и се забавлявахме пред камера. Правехме го заради себе си с идеята да се получи нещо като видео дневник. Споделяхме клиповете с приятели и дотам.

Magi San - интервю с инфлуенсъри
Photo Credit: Маги Паскалева

Скоро обаче нашата групичка се разпадна. Моят ентусиазъм обаче не стихна. Сближих се с няколко девойки от общежитието ми и заедно решихме да подновим видеодневника в нов канал - MiaSan4 (в превод от старобаварски немски език – “Ние сме 4”). Тук вече успяхме да се развихрим и насочихме усилията си и към това клиповете да достигнат по-широка аудитория, защото бяха реално полезни.

“Споделяхме съвети за живота в чужбина, за справянето с езика, за кандидатстването в университет, разказвахме за Мюнхен и особеностите му, показвахме интересни събития и хора.”

Тогава направихме и първия си голям пробив с клипа “Майките по Скайп”, който буквално “избухна” в рамките на няколко дни. 

За съжаление каналът го сполетя същата съдба като предишния – закрихме го поради разминавания в някои убеждения. Това бе моментът, в който вече имах достатъчно опит и кураж, за да осъществя самостоятелен проект и така се появи каналът Magi San, който е активен и до днес. Основан е през 2013 г. с идеята да споделям забавно, полезно и стойностно съдържание на теми, които реално ме вълнуват. В движение усъвършенствам и filmmaking-а и това ми доставя невероятно удоволствие.

Какъв съвет ще дадеш на бъдещите влогъри? 

Бих ги посъветвала да стават влогъри, не просто защото е модерно, а само в случай, че имат ясна идея за това защо го правят. 

“Чудесно е да се започне с експеримент, в който човек да открие себе си, така, както се случи и при мен.”

В такива случаи обаче съветът ми е да нямат очаквания за висок брой абонати и големи публични успехи, защотото има шанс да останат разочаровани. Според мен, фокусът винаги трябва да е върху качественото съдържание, не върху това колко гледания и абонати имаш. А практическият ми съвет би бил първо да погледат видео уроци за снимане, монтаж, разказване на история и след това да творят на воля.

Кои са малките трикове, които ползваш, за да създадеш едно видео? 

Пиша си кратко планче за това, за което ще говоря, за да не разтягам локуми в хода на заснемането. Внимавам винаги да съм на светло място – пред прозорец или някъде навън. 

“Държа винаги камера в чантата си, защото никога не знам кога ще се вдъхновя за снимки.”

Magi San - influencer interview
Photo Credit: Маги Паскалева

Кои са влогърите, за които си абонирана? 

Абонирана съм за безкрайно много хора, но има няколко канала, които следя от години и не биха ми омръзнали никога, начело с Anna Akana, WhatsUpMoms и Katilette. Харесвам също така канали от рода на Buzzfeed & Cut. Oт българските влогъри следя с най-голям интерес Крис Захариев.

Кое е последното видео, което гледа в YouTube? 

Предстои ми пътуване до Италия, затова си направих маратон с клипове на тема Рим. Последният клип е The 10 biggest travel mistakes на Monica Church. 

Как изглежда животът ти сега, когато си фрийлансър? 

Отскоро съм студент на пълен учебен ден, започнах магистратура “Мениджмънт в екранните изкуства” в НАТФИЗ. Успявам да съвместя успешно учене, работа на свободна практика и влогърство. Това изисква много сериозно разпределяне на времето и признавам, че все още се затруднявам в постигането на оптималния time management. Накратко, денят ми изглежда по следния начин. Ставам рано, поработвам. В 9 ч. започват лекциите, които продължават до 18 ч. Вечер продължавам с работата. Уикендите отделям време за снимане и почивка. Предизвикателно е!

Какво би посъветвала брандовете, които искат да си партнират с инфлуенсъри?

Бих ги посъветвала да избират инфлуенсър не спрямо цифрата на последователите му, а в зависимост от тематиката на неговото съдържание и съвместимостта му с продукта или услугата им. Именно това води до добрите резултати. В противен случаи и двете страни остават разочаровани.