Най-странните YouTube канали

Най-странните YouTube канали

Платформата на YouTube е изключително необятна, а потребителските канали надвишават 11 милиона на брой - неизбежно е някои от тях да публикуват, меко казано, нети...

Published: 1 year ago

Една от функциите на алгоритъма на YouTube е способността му да запомня какво точно гледаме. Така той улавя това, което ни е интересно и продължава да ни препоръчва видеа с подобна тематика. Но случвало ли ви се е да изгледате видео, което е толкова странно, че просто нямате обяснение за това как сте попаднали на него?

Истината е, че платформата на YouTube е изключително необятна, а потребителските канали надвишават 11 милиона на брой - неизбежно е някои от тях да публикуват, меко казано, нетипично съдържание. 

Подготвили сме ви списък с някои от най-странните канали в света на YouTube - те са странни, изненадващи и дори малко шокиращи, но въпреки всичко имат много фенове по света. Ето кои са те: 

1. Бенджамин Бенет

Бенджамин Бенет има много ясна и структурирана концепция на своя YouTube канал. От 28-ми юли 2014 г. той започва своето шоу, наречено “Sitting and smiling” - Бенджамин се записва как просто стои на пода и се усмихва на камерата.

Продължителността на всяко едно от видеата е средно 4 часа, а единственото нещо, което се променя в тях са дрехите му и понякога фонът зад гърба му. Днес броят на тези видеа е 300.

От 24-ти февруари 2019 г. Бенджамин започва нов проект - “Walking and talking”. В него той се разхожда навън и говори по определена тема, като видеата му продължават да бъдат около 4 часа.

Към днешна дата каналът на Бенджамин Бенет има над 230 хиляди последователи, а видеата му събират средно 20 хиляди гледания.

  1. How To Basic

YouTube каналите, посветени на малките трикове за по-лесен живот, са едни от най-популярните тези дни. Но нито един от тях не е като “How to Basic”. 

Залагайки на заглавия като “Как се прави сватбена торта” или “Как се прави веган сладолед”, този канал представя всичко друго, но не и обучителни видеа по зададената тема.

Анонимността на създателя на каналa, изненадващите обрати и засиленото присъствие на яйца във всяка рецепта, са съставните части на успеха му - към днешна дата с 13 милиона абонати. Въпреки че не са подходящи за всички възрастови групи, видеата на “How to Basic” достигат до средно 2 милиона гледания - наистина впечатляващи резултати.

3. Hydraulic press channel

Разглеждайки всички изброени YouTube канали досега, може да направим един извод - успехът се крие в изчистената концепция. Поредното доказателство за това е “Hydraulic press channel” - каналът на хидравличната преса. В него се случва само едно нещо - различни предмети биват мачкани от хидравлична преса.

Желирани бонбони, книги, диаманти, топки за боулинг - ако съществува, най-вероятно е било смачкано в някое от техните видеа.

Каква е психологията зад всичко това и защо аудиторията намира за толкова задоволително да гледа този вид съдържание - не е ясно. Това, което знаем е, че каналът има 2 милиона абонати, а видеата му достигат до средно 200 хиляди гледания - което е наистина успешно по стандартите на YouTube.

  1. David Firth

Ако сте фенове на YouTube, няма как да сте пропуснали Salad Fingers - едно от най-странните и зловещи видеа в интернет пространството, датиращо от далечната 2007 година. Добрата новина за вас тогава е, че David Firth, създателят на Salad Fingers, има цял YouTube канал, изпълнен със също толкова смущаващо съдържание.

Странно чувство за хумор, запомняща се анимация и минималистично озвучаване - тези видеа определено не са направени да се харесат на всеки, но са истинско съкровище за тези, които обожават странното.

Каналът трудно може да бъде описан с думи, но популярността му говори сама по себе си - към днешна дата той има над 1,2 милиона абонати. 

  1. Poppy

Какво може да бъде по-успешно в онлайн пространството от красиво робот-момиче със завидна кариера в музиката, чийто най-добър приятел е растение в саксия? 

Попи е сензация, която нашумя в YouTube със своето видео, наречено “I’m Poppy”. To има 21 милиона гледания към момента, дълго е 10 минути и съдържа само едно изречение, което се повтаря отново и отново - “I’m Poppy”.

Повечето от видеата на Попи са по-къси от минута, а в тях тя говори за … всичко. Характерни за нея са тихият и нежен глас, екзистенциалните въпроси и дълбоките намеци, че тя вероятно не е от тази планета.

Каналът й има 2,4 милиона абонати, а видеата й достигат средно до 100 хиляди гледания.

Това са само някои от най-странните канали от света на YouTube. А ако искате да научите повече за най-популярните YouTube канали през годините, натиснете тук.