Най-забавните меме страници във Facebook

Най-забавните меме страници във Facebook

Споделянето на мемета продължава да бъде тенденция в интернет пространството, която едва ли скоро ще омръзне на потребителите. В последните 5 години, смешните сни...

Published: 2 years ago

Споделянето на мемета продължава да бъде тенденция в интернет пространството, която едва ли скоро ще омръзне на потребителите. В последните 5 години, смешните снимки и видеа, с релевантно описание, са най-комичното съдържание, обикалящо социалните мрежи. Това се дължи на факта, че те са достатъчно релевантни, за да предизвикат емоционална ангажираност с хората.

КАКВО Е МЕМЕ?

С термина меме се описва дадена идея, която се разпространява в интернет. На английски думата „meme“ се произнася мийм, който може да е под формата  на снимки, видеа, хиперлинкове и дори хаштагове. Въпросните мемета се разпространяват от човек на човек в социалните мрежи и добиват бързо глобална популярност. Днес те са едни от най-известните и забавни средства за изразяване на културни и политически събития във виртуалната реалност.

Източник: Metter Media

И докато интересът към меметата расте с всяка изминала година, Фейсбук потребителите виждат печеливша ниша. Създаването на страници, посветени изцяло на мемета, е стратегия, която носи милиони харесвания. Без значение, дали са тясно ориентирани към дадена сфера или не, меме страниците са едни от най-посещаваните във Фейсбук.

Разбери кои са най-популярните и забавни меме страници:

 MEMES - 12.4 МЛН. ХАРЕСВАНИЯ

Това е най-известната меме страница в Социалната мрежа – с цели 8.9 млн. харесвания. Memes стартира през 2012 г. и не се фокусира върху специфична ниша и предлага по нещо за всеки.

STUDENT PROBLEMS - 7 МЛН. ХАРЕСВАНИЯ

Базираният във Великобритания, меме акаунт публикува мемета, насочени главно към студенти и колежани. Много от снимките описват стреса на учащите от късите крайни срокове и натиска на родителите.

EPICLOL.COM - 5.3 МЛН. ХАРЕСВАНИЯ

Страницата публикува мемета, насочени към милениалите – засегнати са темите като срещите, обвързването и работата. Страницата споделя и мемета, които включват популярни анимационни герои от 90-те години.

MCLOVIN - 4.2 МЛН. ХАРЕСВАНИЯ

Тук ще намериш мемета, които осмиват ежедневните ни проблеми - от трудното ставане рано сутрин до автомобилния трафик. Фейсбук страницата стартира през 2013 г. и досега си остава една от най-забавните в социалната мрежа.

DUDE - 4.3 МЛН. ХАРЕСВАНИЯ

Още един пример за любима меме страница във Фейсбук, която не е фокусирана върху конкретна тема, но продължава година след година, да ни “засипва” с комични снимки и видеа. Интересен факт е, че четиримата създатели на акаунта, разработиха успешно приложение за мемета - Dudeapp. Самото приложение е една своебразна социална мрежа със “стена с мемета” и последователи.

ALONZO LERONE - 4.2 МЛН. ХАРЕСВАНИЯ

За разлика от повечето меме акаунти, тук създателят на страницата не остава анонимен. Lerone е инфлуенсър с 1.8 млн. абонати в YouTube и е човекът, стоящ зад всяка публикация в Alonzo Lerone.

SEE MORE - 3.9 МЛН. ХАРЕСВАНИЯ

Още един акаунт, който ще те разсмее с разнообразните си мемета за спорт, обвързване, учене и всички важни теми от живота на милениалите. От 2010 г. насам, страницата е събрала 2.5 млн. харесвания и си остава надежден източник на хумор и забавление.

Тази статия е обект на авторско право.