преди 1 месец

5 общности в Reddit, които ще ви разсмеят

Статии
5 общности в Reddit, които ще ви разсмеят

В необятната вселена на Reddit процъфтяват някои от най-странните и забавни общности. От информативни и забавни до направо странни, тези subreddit-и със сигурност ще грабнат вниманието ви. Ето някои от тях.

Някога чудили ли сте се какво се случва, когато комбинирате два привидно несвързани обекта? Ние имаме отговора - отдадена общност, която обича да се забавлява заедно. r/BreadStapledToTrees е място, където потребителите споделят изображения на – познахте – филийки хляб, забодени с телбод за дървета. Този странен subreddit събра огромно количество последователи (към днешна дата над 330 хиляди), които обичат да прекарват времето си наслаждавайки се на абсурдността на тази дейност. 

Чарли Л., стартира общността през март 2017 г., когато негов приятел предлага идеята на път за вкъщи от училище. r/BreadStapledToTrees преживява истински ренесанс през 2020 г. по време на пандемията, когато хората прекарват повече време вкъщи, търсейки начини да се забавляват. 

Както всеки уважаващ се subreddit, и тази общност има своите важни правила. Хлябът трябва да бъде закрепен с телбод, а не залепен с тиксо, вързан или прикован към дърво, и трябва да се закрепват не повече от три филийки хляб наведнъж. За да не се наранява масово природата, бонсай, кактуси или млади дървета също не се допускат. 

Красотата е субективна… или поне така се твърди. Но какво се случва, когато дизайнът не е просто нестандартен, а си е направо абсурден? Точно това ще откриете в  r/ATBGE  - A Terrible Taste But Great Execution (ужасен вкус, но страхотно изпълнение). Subreddit, посветен на споделянето на творения, които се противопоставят на конвенционалния вкус, и които на всичкото отгоре са изработени по впечатляващ начин. 

Ако ви се гледат снимки на съмнителни модни хрумки или пък на странни архитектурни подвизи, това е вашето място. Общността има цели 2.2 милиона члена, като всеки ден има нови публикации. Всеки пост обикновено включва снимка на предмета или дизайна, заедно с кратко описание или коментар от страна на потребителя, който го споделя. 

Животът е пълен с малки чудеса, ако знаете къде да ги търсите. Това е идеята зад r/MildlyInteresting (слабо интересно), subreddit, посветен на споделянето на малки симпатични факти, които често остават незабелязани. 

В него можете да намерите снимки на необичайни форми на облаци, странни аранжировки на предмети в магазини, забавни съвпадения или неочаквани открития в ежедневния живот. Накратко, неща които не те замислят дълбоко, но определено те карат да си кажеш “хм…” или пък “хаха!”.

Subreddit-ът е създаден на 25 март 2012 година от потребителя doginabathtub, като в момента в него има цели 23 милиона потребители. Правилата му не допускат мемета и репостове от други социални мрежи, а всяка публикация трябва да бъде оригинална и да включва кратко, но ясно описание на това, което се вижда на снимката.

Всички сме се сблъсквали със ситуации, при които стриктното спазване на правилата води до лоши последици. В r/MaliciousCompliance потребителите споделят истории за своите малки  бунтове в отговор на подобни абсурдни или неразумни наредби.

От служители, които се придържат към прекалено стриктни фирмени политики, до ученици, използващи вратички в училищните правила по креативен начин, този subreddit е посветен на сладката радост от това, в крайна сметка да се окажеш прав. Има нещо безспорно удовлетворяващо в това да видиш аутсайдера да излиза победител, дори и да е по най-нетрадиционния начин - да следваш правилата дословно.

r/MaliciousCompliance е създаден през март 2016 г., като от тогава е успял да събере цели 4 милиона члена. 

r/WeWantPlates се ражда благодарение на ексцентричността, която царува в сферата на кулинарията и ресторантьорството. Този subreddit цели да покаже креативността (или липсата на такава) на ресторантите по целия свят. И ето как го прави. 

Потребителите споделят снимки на ястия, сервирани по нетрадиционни, абсурдни или направо нелепи начини. В subreddit-а можете да видите кадри на храна, натрупана върху лопати, коктейли, сервирани в електрически крушки или пък пица върху гума на превозно средство. 

Тази общност обединява всички, които смятат, че мястото на храната е в чинията, а не в обувка или пък в капкомер. Така че, ако някога ви се е случвало да се зачудите защо някой ресторант избира да презентира храната си по даден начин, присъединете се към редиците на r/WeWantPlates и се насладете на колективния абсурд.

От странни до истински забавни, тези Reddit общности процъфтяват и позволяват техните членове да развиват своята креативност и хумор, както и да се наслаждават на здравословна доза ексцентричност. Ако тази статия ви е харесала и искате да прочетете още факти за интернет пространството, прочетете нашият анализ на това как различните поколения използват интернет.